top of page
Personal Hormonal Profiling: wat is het?
C5A5C056-808E-4AE2-81FA-66A8731C296B_1_2

PERSONAL HORMONAL PLAN

"Werken aan hormonen in balans"

Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme en het metabolisme (de stofwisseling) is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat calorieën verbrand worden terwijl een trage stofwisseling calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de één op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt. Hormonen reguleren daarnaast ook je eetlust, je kracht, de omvang van je spieren en hoe je je voelt. Alles draait echter om de balans tussen deze hormonen.

 

Door middel van voeding, supplementen en training kunnen we het metabolisme aanzienlijk verhogen. Met training alléén is deze doelstelling niet haalbaar! Zo moet je ongeveer 125 km. hardlopen om 1 kilo vet te verliezen. Het is dus niet afdoende om af en toe, bijvoorbeeld tijdens een training, het metabolisme even te verhogen. De kunst is om gedurende de gehele dag je metabolisme hoog te houden. Daarom speelt voeding in relatie tot de hormonale balans en het verhogen van het metabolisme een zeer grote rol. De strijd tegen overgewicht wordt pas gewonnen wanneer het metabolisme 24 uur per dag op een hoger niveau functioneert.

Bij veel mensen is sprake van een hormonale disbalans. Dat uit zich in verschillende fysieke of mentale ongemakken. Of je nu graag wilt afvallen, meer in spiermassa wilt aankomen, je gewoon beter wilt gaan voelen, of je zoetbehoefte en eetbuien wil temperen, dan kan je bij mij kiezen voor het Personal Hormonal Profiling Programma. We gaan dan jouw hormoonhuishouding weer in balans brengen met behulp van voeding, supplementen en training. Personal Hormonal Profiling gaat dus niet alleen over afvallen of aankomen, maar vooral over optimale gezondheid en je energiek en fit voelen.

 

Personal Hormonal Profiling: ontstaan van hormonale disbalans en symptomen
Ontstaan van een hormonale disbalans en symptomen

Onze hormoonhuishouding wordt dagelijks beïnvloed door onze levensstijl, ons eetpatroon, medicijn gebruik. Zelfs de diverse manieren van fysieke training geven ons lichaam verschillende hormonale prikkels. Constante stress en het gebruik van verkeerde voeding, zijn enkele oorzaken van een hormonale disbalans. Vrouwen met een slanke taille en brede heupen en/of dikke benen of mannen met een zwembandje, bierbuik en/of borstvorming, zijn twee zeer herkenbare fysieke voorbeelden waarbij duidelijk sprake is van een hormonale disbalans.

Heb jij last van één of meerdere van onderstaande symptomen, dan is er waarschijnlijk sprake van een hormonale disbalans. 

Niet kunnen afvallen ondanks het volgen van allerlei diëten

Uitgeput en vermoeid zijn

Stress

Snel geïrriteerd zijn

Auto-immuunziekte

Hoofdpijn/migraine

Duizeligheid

Eczeem

Moodswings

Brandend maagzuur

Vaak trek in zoetigheid

Gewrichtsproblemen

Slaapstoornissen

Weinig energie

Darmproblemen

Lusteloos

Opgeblazen gevoel

Luchtweginfectie

Te hoog vetpercentage

PMS-klachten

Weinig concentratie

Neerslachtig

Onregelmatige menstruatie

Moeilijke stoelgang

Allergie

Spiermassa verlies

Laag libido

Depressief

Onrustige huid

Hoe werkt het?

We starten met een uitgebreide intake en een huidplooimeting op 12 plekken van je lichaam. Met deze informatie kunnen we analyseren welk hormonaal ‘profiel’ jij hebt. Door je voeding aan dit persoonlijke hormonale profiel aan te passen en gericht te trainen zorg je ervoor dat jouw hormonen weer in balans komen. Hierdoor verbeteren of verdwijnen eventuele klachten die je hebt zoals bijvoorbeeld slecht slapen, winderigheid, opgeblazen gevoel na het eten, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en nog veel meer ongemakken. Ook zul je afvallen of aankomen afhankelijk van wat jouw doel is. Kortom je gaat je veel beter voelen en je gaat er veel beter uitzien!

Voedingsrichtlijnen

Om een verbetering te krijgen in je lichaamssamenstelling ga je anders eten. Omdat bepaalde voedingsstoffen niet goed met elkaar verteren, ga je koolhydraten gescheiden eten van eiwitten en vetten. Zo eet je, indien toegestaan in je profiel, maximaal 2 koolhydraatmaaltijden per dag en verder alleen combinaties van eiwitten en vetten. Verder eet je heel veel groenten. Je gaat eten volgens de zogenaamde Caveman rules. Uiteraard ga ik je daar uitgebreid bij begeleiden.

Optimale vertering

Om te bepalen of de vertering van voedingsstoffen in jouw lichaam optimaal is, doet iedereen een enzymentest. Als de vertering van de voedingsstoffen niet optimaal is (gebrek aan maagzuur), neem je deze niet optimaal op in je darmen, waardoor veel essentiële lichaamsprocessen niet plaats kunnen vinden. Als uit de test blijkt dat jouw vertering niet optimaal is, zorgen we er met behulp van de supplementen Fundazymes (enzymen) voor dat je snel weer optimaal voedingsstoffen opneemt en dat je lichaam zelf weer voldoende maagzuur aanmaakt.

Personal Hormonal Profiling: hoe werkt het?
Personal Hormonal Profiling: Tarief

TARIEF PERSONAL HORMONAL PLAN

€ 550

PHP startpakket met begeleiding

2 metingen

blauwdruk hormoonprofiel persoonlijk trainingsschema

persoonlijk voedingsadvies

supplementen advies incl geadviseerde supplementen (ca 1 maand gebruik)

2 personal trainingen

wekelijks coachmoment

onbeperkte mogelijkheid tot stellen van vragen via what's app of email 

duur 4-6 weken

Super Health Food

Wil jij ook ervaren wat het Personal Hormonal Profiling Programma met jou doet? Wil jij er beter uitzien en je beter voelen? Neem dan contact met op en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

bottom of page