top of page
D6812A23-3294-4B35-826F-C687957ECF3D.jpe

MERIT IN HASHTAGS

#fiftysomething

#wassenaar

#married2Andre

#boysmom

#momof3

#livelife2themax

#sportaddict

#wininganddining

#crossfitlife

#fitness

#likes2read

#nevernotlearning

#chocoholic

#healthylife

#champagnelover

#beachlife

#love4Italy

#foodie

#positive

#summervibes

#strongnotskinny

Over mij: Over mij

OPLEIDINGEN & ERVARING

VOEDINGSDESKUNDIGE

SPORTVOEDINGSADVISEUR

OBESITAS, EETVERSLAVING & GEDRAGSVERANDERING

FITNESSTRAINER A

FITNESSTRAINER B, PERSONAL TRAINER

PERSONAL BODY COACH (REGULAR, PREGNANCY, MOMMY & RUNNING)

LES MILLS INTERNATIONAL, CORE INSTRUCTEUR

MOM IN BALANCE OUTDOOR TRAINER (ZWANGER, BACK IN SHAPE & MPOWER)

MOBILITY TRAINER LEVEL 1, 2 & 3

CROSSFIT LEVEL 1 TRAINER

PERSONAL HORMONAL PROFILER (OVERLOAD WORLDWIDE)

FITTERGY SPORTVASTEN, KRACHTVASTEN & WANDELVASTEN COACH

FITTERGY VEGAN FLEX COACH

MYLOGENICS PRACTITIONER (ACTIVATION, RELEASE & REHAB)

OVERLOAD WORLDWIDE TOP TRAINER A & B

KETTLEBEL TRAINER

OLYMPIC WEIGHTLIFTING COACH (WE LIFT)
HENSELMANS CERTIFIED PERSONAL TRAINER

ORTHOMOLECULAIR ADVISEUR BASIS

ORTHOMOLECULAIR ADVISEUR GEVORDERD (I.O.)

Over mij: opleiding en ervaring

MY STORY

(lange versie wees gewaarschuwd :-))

"If you can dream it, you can do it!"

Ik ben 56 jaar jong en woon in het prachtige Wassenaar met man en 3 jongens van 16, 18 en 20 jaar. Ik ben actieve, 'fitte' moeder die graag gezond kookt en bakt. In mijn leven draait alles om mijn gezin en familie, mijn superleuke werk (wat ik nog steeds meer als hobby zie dan als werk) en sport. 

 

Ondanks dat ik altijd sportief ben geweest (de ene periode wat intensiever dan de andere), heb ik niet altijd zo goed in mijn vel gezeten. Sinds mijn studietijd heb ik zo ongeveer elk dieet wel eens een keer uitgeprobeerd; ik was nooit echt dik maar nooit tevreden met mijn gewicht en hoe ik eruit zag. Het ene dieet werkte beter voor mij dan het andere, maar nooit hield ik mijn resultaat vast. Toen ik na mijn studie ging werken was het lang leve de lol. Sporten is altijd wel gebleven maar ik lette niet op wat ik at en dronk en ik was meer dan goed voor me was te vinden op borrels en etentjes. Later met mijn full-time baan in de financiële sector en 3 jonge kinderen was gezond koken en eten nog steeds niet altijd mijn hoogste prioriteit. Gemaksvoeding en eten uit pakjes en zakjes of even wat afhalen of laten bezorgen was op een gegeven moment aan de orde van de dag.

Eind 2014 ging voor mij de knop om: de weegschaal gaf een gewicht aan van 72kilo!!!. Veel te veel voor iemand van mijn lengte. Ik heb me bij mijn sportschool aangemeld voor begeleid afvallen: Power Slim in combinatie met krachttraining. Ik ben in nog geen jaar tijd 10 kilo kwijt geraakt. Vanaf toen is ook mijn interesse in voeding, gezondheid en sporten gaan groeien.

In 2015 heb ik de opleiding tot voedingsdeskundige en aansluitend tot sportvoedingsadviseur met positief resultaat afgerond. Toen Personal Body Plan daarna voorbij kwam op social media was het duidelijk voor mij dat dit een logische vervolgstap zou zijn. Sinds november 2015, en nog steeds, ben ik vol enthousiasme bezig met mijn eigen Personal Body Plan. De fysieke progressie is toen nog verder gegaan. Maar deze fysieke progressie is niet het belangrijkste: ik ben zeker zo blij met de mentale progressie die ik sindsdien heb doorgemaakt. Je gedrag is namelijk allesbepalend voor je progressie en resultaat. Personal Body Plan heeft mij veel gebracht en ik heb ontzettend veel geleerd. Naast deelnemer aan Personal Body Plan, ben ik vervolgens ook 3 jaar als Personal Body Coach werkzaam geweest.

Naast de krachttrainingen van Personal Body Plan, liep ik in deze periode veel hard. Ik ben lang lid geweest van een hardloopvereniging waarbij ik 2 à  3 keer in de week trainde. Sinds mijn jonge jaren ben ik sportief bezig. Vroeger was het met name turnen, paardrijden en tennis. Tennis heb ik ook een lange periode in competitieverband gedaan, maar door het volle schema van de kids heb ik dat toen moeten opzeggen. Mijn meest sportieve prestaties zijn de StrongMenRun (obstaclerun) in 2015 en de halve marathons van Parijs, Leiden en Amsterdam in 2016. Op het moment dat ik aan het trainen was voor de marathon van Rotterdam 2018 raakte ik geblesseerd (hielspoor) en heb ruim een jaar niet kunnen hardlopen. Dit zijn dingen die je niet in de hand hebt en waar je mindset een enorme grote rol gaat spelen. Wanneer je niet goed in je vel zit door bijvoorbeeld een blessure, of nog erger een heftige gebeurtenis in je leven zoals een scheiding, overlijden of ontslag is het risico op een terugval in je mentale en fysieke hoedanigheid enorm. Het is goed dan iets anders, iets positiefs te zoeken dat je op de been houdt. Zelf ben ik in deze periode als alternatief gaan wielrennen en spinnen. 

 

Daarnaast ben ik als 'afleiding' in 2018 weer een opleiding gaan doen: fitnesstrainer A. Dit omdat ik vanuit mijn coaching steeds vaker de vraag kreeg of ik ook trainingsschema's kon maken. Daar wilde ik meer over leren (#nevernotlearning). Tijdens mijn stage bij Aerofit, kreeg ik een baan als fitnesstrainer aangeboden hoe leuk :-)

Vervolgens ben ik daar eind van dat jaar ook aan de slag gegaan als groepslesinstructeur, Les Mills CXWorx. Om de chronologie voor wat betreft opleidingen nog even af te maken: in 2019 ben ik verder gegaan met de opleiding tot Personal Trainer. En begin 2020 nog Mobility Trainer.

Een leuke maar drukke periode: leren, werken, sporten en een druk gezin!  

Mijn grootste passie sinds de zomer van 2018 is Crossfit geworden! Ik kan gerust zeggen dat ik er verslaafd aan was. De meeste mensen die mij volgen op social weten dat wel maar voor wie er niet van op de hoogte is en wie niet weet wat het is... Crossfit is een sport die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm combineert. Gedurende de training doe je functionele bewegingen, met veel variatie en vaak op een hoog tempo. Elke dag staat er een andere workout geprogrammeerd, dit is de zogenaamde ‘workout of the day’. In jargon: de WOD.De oefeningen in de WOD's variëren van squatten, benchpress en kettlebell bewegingen tot aan roeien, burpees, hardlopen en pull-ups. Soms moet je er zoveel mogelijk doen in een bepaalde tijd, soms moet je een bepaald set aan oefeningen zo snel mogelijk doen en soms je je maximum opzoeken van één oefening.

Als kers op de taart heb ik nog net voordat het Coronavirus uitbrak mijn certificaat tot Crossfit level 1 trainer behaal en daarna ook een aantal jaar als CF coach gewerkt, superleuk!!

Qua eigen fysiek blijf ik door alles wat ik geleerd hebt de laatste jaren redelijk stabiel tussen de 57 en 61 kg afhankelijk van het doel waar ik naar toe train. Ik heb zelf ook weer een tijdje een coach bij Personal Body Plan gehad (ja, iedere coach heeft zelf ook op zijn tijd een coach nodig :-)) en heb ik het eerste halfjaar mijn vetpercentage verder verlaagd om het tweede halfjaar aan het opbouwen van spieren te gaan werken. Ik moet zeggen dat het bewust weer meer eten dan je verbruikt en dus aankomen best een mindfuck is, maar met een coach die weet waar hij/zij  het over heeft is het mooi om zo'n proces te doorlopen. 

Vanaf de coronatijd ben ik samen met een vriendin/collega aan de studie gegaan met de opleidingen van Overload Worldwide waar we inmiddels na een paar jaar Personal Hormonal profiling, TOP A en B en Mylogenics Activation, Release en Rehab hebben afgerond. Voor 2024 staan er nog 2 op het programma :-)

Daarnaast voor de lol nog de Henselmans PT opleiding met goed gevolg afgerond en in de tussentijd met een coach van Bell Coaching zelf ook weer goed aan de slag gegaan met bodybuilding. Zwaar trainen en strak op de voeding! Leuke bijkomstigheid is dat ik op 23 oktober een fitness fotoshoot ga doen bij Jeroen de Beer, samen met een groep gelijkgestemden van Bell Coaching, hoe leuk! Ik ga straks zelf ervaren hoe het is om die voorbereiding te gaan doen naar een shoot of wedstrijd toe. Niet makkelijk maar wel leuk en uitdagend!

Het accent lag de laatste jaren vwb opleidingen wat meer op training. Daarom ben ik recent begonnen met het traject naar Orthomoleculair Adviseur, om zodoende nog meer mensen te kunnen gaan begeleiden met hun weg naar gezondheid. De eerste horde is genomen (Orthomoleculair Adviseur Basis is in the pocket) en op dit moment net gestart met de opleiding tot Orthomoleculair Adviseur Gevorderd. Team #nevernotlearning :-)

 

Met mijn eigen ervaringen op het gebied van voeding, afvallen, aankomen en weer afvallen en sporten, met mijn opgedane kennis hoop ik met "On Healthy Ground" zoveel mogelijk mensen te helpen hun doelen te halen. Of je nu alleen maar een paar kilo kwijt wil, al jaren aan het jo-jo-en bent, aan het sporten bent en maar geen resultaat boekt, spiermassa wil opbouwen of je wil voorbereiden op een fotoshoot of fitnesswedstrijd, ik help je hier graag bij! Ik heb mijn dromen omgezet in doelen. Mijn missie is nu om zoveel mogelijk mensen te helpen om van hun droom een realistisch doel te maken en dat doel te gaan halen. Ben jij de volgende?

Let's start! Op naar de beste versie van JOU!

Merit

Over mij: Over mij
Over mij: Recensies

"Merit weet altijd op een fijne manier positieve invloed uit te oefenen. Ze is eerlijk en geeft goed advies! een ontzettende fijne positieve coach! je hebt echt wat aan haar! super blij met Merit!"

MERIT

FOTO IMPRESSIE

Over mij: foto impressie
bottom of page