top of page

Nieuw bij On Healthy Ground: Orthomoleculair advies!

Afgelopen anderhalf jaar heb ik mijn focus qua opleidingen weer wat verplaatst van ‘training’ naar ‘voeding, leefstijl en suppletie’. Ik heb mijn felbegeerde diploma van de Ortho Health Foundation, de opleiding tot Orthomoleculair Adviseur Gevorderd binnen! Hiermee kan ik mijn klanten vanaf nu nóg beter helpen.


Orthomoleculair advies, wat is dat dan precies?

Het uitgangspunt van orthomoleculair advies is het achterhalen van de oorzaak van een klacht of ziektebeeld. Met het wegnemen van de oorzaak, verdwijnt de klacht niet tijdelijk maar voorgoed. Dit in tegenstelling tot de klacht behandelen door middel van symptoombestrijding, wat in veel gevallen binnen de reguliere medische wereld bij het inzetten van medicatie het geval is.


Onze hedendaagse westerse, veelal ultra bewerkte voeding, bevat een stuk minder voedingsstoffen dan vroeger en de meeste mensen krijgen niet iedere dag alle producten van de Schijf van Vijf binnen. Daarnaast is het verbruik van voedingsstoffen vaak ook vele malen hoger vanwege de gejaagde en stressvolle samenleving waarin er heel veel van ons, en zelfs al van onze kinderen, wordt gevraagd. Veel van de huidige chronische klachten zoals vermoeidheid, depressie, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk ed zijn hiervan het gevolg.


Een veel voorkomende oorzaak is bijvoorbeeld een voedingstekort, bijvoorbeeld door een verkeerd eetpatroon of door een verstoorde spijsvertering waardoor voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen. Een andere veel voorkomende oorzaak in deze stressvolle, drukke tijd is een overactief immuunsysteem. Een immuunsysteem dat altijd maar ‘aan’ staat, kost je lichaam veel energie, waardoor andere lichaamsprocessen (denk bijvoorbeeld aan de aanmaak van hormonen, ontgifting en herstel) te weinig energie krijgen en er een disbalans in het lichaam ontstaat.


Het verbeteren van het voedingspatroon, het optimaliseren van de spijsvertering, het aanpassen van de leefstijl en het reguleren van het immuunsysteem zijn dan ook vaak de eerste te ondernemen stappen wanneer je voor een orthomoleculair advies komt.

Orthomoleculair advies bij On Healthy Ground

Het orthomoleculaire advies dat je krijgt bij On Healthy Ground is gebaseerd op bovenstaande orthomoleculaire beginselen. Voeding is het medicijn! Daarnaast dus veel aandacht voor leefstijlveranderingen die ervoor zorgen dat jij klachtenvrij en vitaal door het leven gaat.


Hoe ga ik te werk?

Omdat ieder lijf anders is en anders reageert en de ernst van de klachten voor iedereen anders is, kan er geen vaste termijn aan een behandelplan worden gekoppeld. Het is nou eenmaal nooit ‘one size fits all’. Je zal van mij dan ook nooit een algemeen advies krijgen. Ik ga in op de behoefte van ieder individu en hou rekening met alle factoren die daarbij een rol bij spelen.


Ik start altijd met een uitgebreide intake met vragenlijst om alles wat mogelijk een rol speelt bij de klachten boven water te krijgen. Bloed-, speeksel- of ontlastingonderzoeken én de inzet van voedingssupplementen kunnen onderdeel zijn van een behandelplan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de EMB bloedtest, welke een breed beeld geeft van eventuele verstoringen, voedingsstoffentekorten of disbalansen of diverse specifieke testen zoals een hormoontest, microbioomtest, vetzuurbalans of vitamine D tekort. Voor deze specifieke onderzoeken werk ik samen met Mijn Labtest.


Orthomoleculair advies is een holistisch advies en omvat zoals gezegd een stukje voeding, leefstijl, beweging, slaap en ontspanning/stress-reductie, eventueel aangevuld met specifieke suppletie. Een advies bestaat daarom ook nooit uit maar één consult. Afhankelijk van de klacht(en) is vaak een heel behandelplan nodig.

 

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

 • Afvallen

 • Diabetes type 2

 • Hoog cholesterol

 • Spijsverteringsklachten (PDS, maagzuur, obstipatie, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa etc.)

 • Hormonale klachten (overgang, PMS, endometriose, PCOS, migraine etc.)

 • Gewrichtsklachten (artrose, artritis, jicht, fibromyalgie)

 • Osteoporose

 • Huid- en haarklachten

 • Vermoeidheid

 • Slaapproblemen

 • Schildklierproblematiek

 • Kinderwens

 • En nog veel meer…

 

Interesse?

Wil jij graag orthomoleculair advies op maat dat je helpt bij het krijgen en behouden van een gezond en sterk lichaam? Of wil je alleen even bespreken of dit bij je past?

Maak dan gebruik van mijn gratis spreekuur (2 sessies van 15 minuten) op woensdagavond van 19 tot 19.30 uur bij Aerofit Healthclub (afspraak maken via de receptie van Aerofit) of boek hier een gratis en vrijblijvend gesprek (ca 15 min).


Liefs,

Merit

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page