top of page
  • merit179

When you feel like quitting, remember why you started

Bijgewerkt op: 8 jun. 2020Jij hebt een tijdje geleden de stap genomen om gezonder te gaan leven, af te gaan vallen, beter te gaan eten, meer te gaan bewegen, minder te snoepen, te gaan beginnen met krachttraining, minder alcohol te gaan drinken, …. Een stap die veel impact gaat hebben op jouw leven! Je hebt er lang over zitten dubben en hebt uiteindelijk deze stap durven nemen. Jij dacht op dat moment vast en zeker: “Ik ga dit doen, dit gaat mij lukken!”.

Iets nieuws, groots en vaak ook spannends beginnen, betekent vaak dat je daar heel positief en optimistisch over bent. Die positieve overtuiging zorgt ervoor dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. Na weken, maanden, of misschien wel jaren twijfelen hak je de knoop door. Je steekt er veel energie en tijd in en oh boy…wat gaat het lekker! Je boekt progressie! Na een tijdje echter klinkt het “Dit gaat mij lukken” stemmetje steeds zachter in je hoofd. Het gaat nooit helemaal weg, maar het verdwijnt vaak wel naar de achtergrond, waar het overstemd wordt door stemmetjes die zeggen: “Waarom doe ik dit eigenlijk ook alweer?”, “Wil ik dit nog wel?” en “Zie je wel, het lukt me toch niet”. Herkennen jullie dit? Dit is namelijk heel vaak het moment dat mensen de handdoek in de ring gooien, that you feel like quitting. Het makkelijkst is dan ook om op te geven, gewoon te stoppen en terug te gaan naar de vertrouwde comfort zone, waar je weet wat je hebt en weet wat je krijgt: namelijk datgene wat je altijd al had. Maar is stoppen echt wat je wil? Of twijfel je diep van binnen? Twijfel en nieuwsgierigheid die ervoor zorgen dat je toch eigenlijk wel wil weten wat er buiten die veilige comfort zone allemaal voor moois op jou ligt te wachten. Dan wil ik tegen je zeggen: remember why you started, blijf doen wat je aan het doen was, zet door en je zal zien dat ook jouw inspanningen beloond zullen gaan worden!

Herken jij deze situatie? Do you feel like quitting whatever beautiful goal you started?

Lees dan even verder voordat je de handdoek in de ring gooit…


Remember why you started

Op dit moment zie je alleen de negatieve dingen, het gaat niet zoals je wil, het is moeilijk, lastig vol te houden, te druk met werk en gezin, etc. Maar denk heel even terug aan de tijd dat jij je plannen aan het maken was. Waarom heb jij die stap toen willen zetten? Voelde je je niet lekker in je vel, vond je jezelf te dik of te lui, had je te weinig energie, dronk je teveel alcohol, …? Waarom was het voor jou destijds noodzakelijk om te veranderen? Als die redenen die voor jou destijds de druppel waren om deze beslissing te nemen er nog steeds zijn, overdenk dan nog eens goed wat jij met die handdoek gaat doen…


Dream big