top of page

Acerca de

mylogenics1_edited.png
Wat is Mylogenics™?

 

Mylogenics is zeer effectieve test- en behandelmethode bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering, maar kan ook preventief ingezet worden om blessures te voorkomen.  Bij Mylogenics gaan we op zoek naar de oorzaak van klachten om juist die te behandelen. Bij 80% van de blessures is het namelijk zo dat daar waar je pijn hebt, niet de oorzaak van de klacht zit. Zo kan het gebeuren dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak in de heup of enkel zit.

Je kan dit vergelijken een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, het trillen van het stuur, en onze behandeling toe te spitsen op de klacht, het vervangen van het stuur, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. De werkelijke oorzaak zit namelijk in de banden.”

Door middel van spiertesten ga ik op zoek naar de zwakke schakels in het spier- en zenuwstelsel. Deze zwakke schakels (meestal verklevingen of neuro-musculaire disfuncties) worden met de Mylogenics methode opgeheven, waardoor het lichaam niet meer hoeft te compenseren en de klachten verdwijnen.

Zwakke schakels kunnen ook ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of na een trauma als gevolg van een val of ongeluk. Door middel van actieve revalidatietrainingen kunnen we de betreffende structuren op een veilige en verantwoorde manier bewegen en trainen.

Welke klachten/blessures zijn geschikt voor een Mylogenics behandeling?

Mylogenics is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Veel professionele atleten prijzen deze methode vanwege de spectaculaire resultaten die worden bereikt bij hun vaak ernstige blessures. Mylogenics is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder:

 • muisarm

 • pijn en stijfheid in onderrug

 • pijn of stijfheid in nek of schouders

 • pees- en slijmbeursontstekingen

 • kuit, voet, en enkel blessures

 • knie blessures, bv jumpers knee

 • tennis en golf elleboog

 • hand en pols blessures

 • heup-, bil- en bovenbeen blessures

 • frozen shoulder

 • zenuwpijn

 • kneuzingen

 • spierscheuren

 • spierverrekkingen

 • beperkte mobiliteit in gewrichten

 • en meer….

De behandeling

Tijdens de behandeling onderzoek ik de functies van spieren, pezen, banden en zenuwen. Ik kijk naar de spanning en beweging van alle betrokken structuren. Wanneer een structuur "zwak" test, ga ik deze direct behandelen door verklevingen los te maken. Hierna kan direct weer de juiste functie van desbetreffende structuur gevraagd worden.

Een Mylogenics  behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten. De behandelingen worden gedaan met kleding aan. Houd wel rekening met kleding waarin u makkelijk kunt bewegen.

Een behandeling kan als ‘oncomfortabel‘ ervaren worden. Dit is meestal een indicatie dat de oorzaak van het probleem gevonden is. In 90% van de gevallen is na de eerste behandeling al direct een verbetering te voelen. Afhankelijk van het probleem wordt het resultaat gekenmerkt door verminderde pijn, grotere bewegingsuitslag, verdwijnen van tintelingen of doof gevoel, meer kracht, verbeterde coördinatie enz. 

 

Een behandeling duurt ca. 30-45 minuten. Over het algemeen zijn er tussen de 1 – 4 behandelingen nodig. Het komt echter regelmatig voor dat er na 1 behandeling al geen klachten meer zijn. Ieder mens is uniek en daarom is er voor iedereen een verschillend behandeltraject. U krijgt echt maatwerk. Tijdens een behandeling informeer ik u uitgebreid over waar in de keten u zwak test en geef u daarvoor meteen ook een gericht trainingsadvies. Hiermee wordt het risico op terugkeer van de klachten ook vele malen kleiner.

Wat kost een Mylogenics behandeling of revalidatietraining?

Een behandeling en/of revalidatietraining kost € 60 per sessie van 30-45 minuten. Dit bedrag is inclusief BTW. Behandelingen en revalidatietrainingen worden helaas (nog) niet vergoed door de zorgverzekering.

Geïnteresseerd? Boek hier je gratis intake:
Intake/kennismaking

Tijdens een gratis intakegesprek van 15 minuten bespreken we of ik wat voor jou kan betekenen.

Boek hier je gesprek.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Jaarlijks worden er Mylogenics refreshments voor de Practitioners aangeboden om hun technieken up to date te houden. Zie onder mijn certificaten:

Heb je nog vragen of wil je eerst overleggen?

Stuur me een berichtje:

Dank voor je bericht!
bottom of page