top of page
  • merit179

Eiwitrijke koffie-chocolade ontbijt cheesecake

Bijgewerkt op: 5 jun. 2020



Taart als ontbijt is toch wel het allerbeste begin van de dag! Deze variant maakte ik met een bodem van onder andere havermout, cashewnoten en dadels en een vulling met Optimel griekse stijl koffie, mijn favoriet yum. Lekker, eiwitrijk en zeer vullend, een aanrader dus!


BENODIGD

Kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee (HEMA)

Bakpapier

Bakspray

Bodem:

– 75 gram fijne havermout

– 45 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten

– 10 gram ongezoete cacaopoeder

– 95 gram Medjoul dadels (iets meer of minder is ok en afhankelijk van de grootte van je dadels :-))

– 28 gram (1 scoop) vanille eiwitpoeder (ik gebruikte de vanille Smart proteïne van de Body & Fit shop)

– 30 gram roomboter (alternatief kokosolie)

Vulling:

– een hele pot Optimel griekse stijl koffie (450 gram)

– 100 gram Philadelphia cream cheese light

– 28 gram (1 scoop) vanille eiwitpoeder (ik gebruikte de vanille Smart proteïne van de Body & Fit shop)

– 1 kopje espressokoffie

– 6 gelatineblaadjes


Gelatinelaagje (niet noodzakelijk maar het oogt wel mooi):

– 2 kopjes espressokoffie

– 2 gelatineblaadjes

– 1 suikerklontje

BEREIDING

De bodem – Week de dadels 5 minuutjes in een kommetje kokend heet water en laat ze uitlekken of knijp het vocht eruit. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de wanden van de springvorm in met bakspray en plak er repen bakpapier tegenaan. Smelt de roomboter in een pannetje of magnetron. Doe de havermout, noten, dadels, cacaopoeder, gesmolten boter en eiwitpoeder in de keukenmachine en mix tot het een plakkerige massa wordt. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet de bodem even in de koelkast.

De vulling – Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een bakje koud water. Meng de Griekse yoghurt samen met de cream cheese en het eiwitpoeder in een kom goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Doe de espresso in een pannetje en warm nog even op. Knijp de gelatineblaadjes uit, neem het pannetje koffie van het vuur en laat de gelatine al roerend smelten in de koffie. Laat de gelatine een klein beetje afkoelen en voeg de gelatine vervolgens al roerend door het yoghurtmengsel.

Neem de bodem uit de koelkast en schenk de vulling hierop. Zet je Cheesecake in de koelkast terwijl je de gelatinetopping maakt. Laat 2 gelatineblaadjes Zacht worden in een kommetje water. Maak 2 kopjes espresso en verwarm deze verder in een pannetje water. Los 1 suikerklontje al op in de koffie. Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de koffie. Los al roerend op in de koffie en laat het weer iets afkoelen. Giet het gelatine-koffiemengsel voorzichtig over je cheesecake.


Laat je cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of tot de volgende ochtend voor het ontbijt. Als hij klaar is, kun je de Cheesecake nog versieren met cacaopoeder, koffieboontjes of noten. Ik heb hem hier op de foto versierd met Crunchy Chocolate Powder van Mr Flavor.


VOEDINGSWAARDE

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart): 216 kcal, 19,6 gram koolhydraten, 15,6 gram eiwitten, 8 gram vetten, 4,1 gram vezels


Ga er even voor zitten en geniet!!

Laat je me weten als je hem hebt gemaakt? Of tag me op social met een mooie foto van het resultaat!


Ciao, Merit

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page