top of page
 • merit179

Krachttraining voor ouderenHet algemene advies voor ouderen om 5 keer per week een half uur matig intensief te bewegen (wandelen, fietsen, zwemmen) levert u een betere conditie op en verlaagt het risico op ouderdoms- en welvaartsziektes. Echter, dit alleen is niet voldoende om uw spierkracht en spiermassa te behouden of te verbeteren. Daar is doelgerichte en regelmatige krachttraining voor nodig.


Behoud van spiermassa

Al vanaf ons 30e levensjaar verliezen we ieder jaar allemaal een beetje aan spierkracht en spiermassa (sarcopenie). Vooral na je 55e levensjaar gaat het hard en verandert de verhouding tussen vetmassa en spiermassa rap. Spiermassa neemt af en vetmassa neemt toe.

Ouder worden we allemaal, dat proces is niet te stoppen. Echter, behoud van zoveel mogelijk spiermassa heeft u zelf in de hand. U kunt verlies van spiermassa een halt toeroepen of vertragen door uw spieren te trainen. Krachttraining wel te verstaan. Regelmatige krachttraining zorgt niet alleen voor behoud of toename van spiermassa maar ook voor een gezonder, vitaler en actiever leven.


Overige voordelen van krachttraining

Behalve bovengenoemde voordelen zijn er nog vele voordelen aan het regelmatig trainen. U krijgt:

 • Soepeler gewrichten en spieren

 • Een verbeterde coordinatie, evenwicht, mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit, waardoor er minder risico is op valpartijen

 • Een verbeterd (kracht)uithoudingsvermogen

 • Sterkere botten, waardoor het risico op botbreuken vermindert

 • Een verhoogd metabolisme, wat het risico op zwaarlijvigheid vermindert

 • Een verbetering van het bloedsuikergehalte

 • Een verbeterde mentale gesteldheid en verminderd risico op depressieve gevoelens

 • Meer zelfvertrouwen

 • Een verlaagd risico op hart en vaatziekten


Nooit te oud om te starten!

Als u zo lang mogelijk zelfstandig uw dagelijkse taken wil kunnen blijven uitvoeren, simpele dingen waar kracht voor nodig is zoals bijvoorbeeld het opstaan uit een stoel of bed, de trap op en af lopen, iets zwaars van de grond pakken en in een kast zetten, dan is het tijd om nu te starten met krachttraining. En ik wil u daar graag bij helpen!


Met mijn personal trainingen gericht op iedereen van 55 jaar of ouder zorg ik er voor dat u:

 • meer kracht gaat ontwikkelen

 • uw coördinatie en evenwicht verbetert

 • uw mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit verbetert

 • Uw (kracht)uithoudingsvermogen verbetert

 • u zich fitter, gezonder en vitaler gaat voelen

Iedereen van 55 jaar of ouder is welkom. Er is geen maximum leeftijd, u bent nooit te oud om met krachttraining te beginnen!


On Healthy Ground Personal training 55+

Voor ouderen kan onbegeleid sporten grotere risico’s met zich meebrengen. Er is risico op blessures aan botten, pezen of spieren wanneer je oefeningen niet goed uitvoert. En heeft u eenmaal een blessure dan duurt het herstel ervan langer. Daarom adviseer ik om altijd te trainen onder deskundige begeleiding. Zeker als u nog nooit eerder heeft getraind, al langere tijd niet heeft getraind of een blessure of beperking heeft.


Wanneer u besluit onder mijn begeleiding te gaan trainen, starten we altijd met een intake gesprek en een uitgebreid assessment waarbij goed gekeken wordt naar uw huidige lichamelijke conditie en uw eventuele blessures of beperkingen. Aan de hand hiervan maken we een persoonlijk plan waarbij altijd gewerkt wordt met een goede en veilige opbouw van de training. Personal training speciaal voor ouderen maakt het risico op blessures kleiner en het resultaat groter.


U kunt zelf kiezen waar u wilt trainen: bij u thuis, in de tuin, in het park, op het strand, waar u maar wilt in Wassenaar en directe omgeving. Ik maak gebruik van lichaamsgewicht, kleine en grote weerstandsbanden, kettlebells, TRX en meer. En indien u zelf beschikt over materiaal kunnen we dat uiteraard ook toevoegen aan de trainingen. Ik verzorg ook trainingen bij Aerofit Healthclub. Hiervoor dient u wel een abonnement te hebben. Op deze locatie zijn uiteraard alle krachtmachines en materialen aanwezig.


Meer informatie of kennismaken?

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken? Bel of app me of vul het contactformulier in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page