top of page
  • merit179

Krachttraining voor vrouwen

Bijgewerkt op: 27 mei 2020

Steeds meer vrouwen zien het nut van krachttraining in. Om het lichaam te shapen, om zelfvertrouwen op te bouwen en hun

lichaam sterker te maken. Het is zoveel meer dan het liften van een gewicht alleen.


Krachttraining bij vrouwen mag dan wel aan een opmars bezig zijn, maar over het algemeen doen vrouwen toch nog steeds vaker aan cardiotraining omdat ze denken dat ze daar sneller mee afvallen. Een vaak voorkomend argument om niet te kiezen voor krachttraining is dat ze denken dat ze daarmee te gespierd worden. Dit is echt niet waar. Testosteron, het hormoon dat een zeer belangrijke rol speelt bij de aanmaak van spierweefsel, is namelijk slechts in zeer kleine mate aanwezig in het lichaam van een vrouw. Het is daardoor voor vrouwen veel moeilijker om spiermassa op te bouwen. Mannen hebben gemiddeld tien keer zo veel testosteron dan vrouwen en zelfs voor mannen kan het soms lastig zijn om spiermassa op te bouwen.


Waarom zouden vrouwen dan aan krachttraining moeten doen? De voordelen op een rijtje:


Je verbrandt meer calorieën in rust - Doordat je met krachttraining spiermassa opbouwt, wordt je verbranding hoger en val je sneller af (mits je een natuurlijk een juist voedingspatroon aanhoudt en niet gaat compenseren met extra eten)


Je komt strakker in je vel te zitten - Je spieren zorgen voor de lichaamscontouren en -vormen die veel vrouwen graag willen hebben (lees ronde billen en afgetrainde benen)


Je krijgt sterkere botten - Krachttraining zorgt voor een hogere botdichtheid. Het is dus een goed 'medicijn' tegen osteoporose


Je wordt fysiek sterker - Dit gaat je sowieso helpen in het dagelijkse leven met bijvoorbeeld het tillen van zware boodschappen en het optillen van je kind


Je houding verbetert - Door met name je core (rug, schouders, billen en buik) te trainen, verbeter je je houding en ga je rechter op lopen. Een sterke core beschermt je rug en kan rugklachten voorkomen.


Je wordt mentaal sterker - Met krachttraining verleg je steeds je eigen grenzen. Jezelf steeds verbeteren, resultaten halen, het gevoel dat je de wereld aan kan, werkt enorm motiverend.


Wanneer je het lang genoeg doet, wordt het een 'lifestyle' en krijg je dat 'ik kan de hele wereld aan' gevoel ook bij je werk- of gezinsleven.


Daarnaast zorgen alle bovengenoemde voordelen (afvallen, strakker worden, sterker worden, verbeterde houding) er ook voor dat je je zelfverzekerder gaat voelen.

Je wordt beter in je sport - welke sport je ook beoefent, krachttraining gaat je helpen beter te worden en het verlaagt het risico op blessures


Heel veel gezondheidsvoordelen - Door aan krachttraining te doen, verbetert onder andere je hartfunctie en de glucoseregulering en verbeteren de cholesterolwaarden in je lichaam.


Daarnaast krijg je meer energie, slaap je beter en verlaagt het je stressniveau.


Need I say more?!

Krachttraining is leuk en gevarieerd!


Wil je het eens zelf onder professionele begeleiding uitproberen? Schrijf je dan hier in voor een gratis outdoor proeftraining. Wanneer je liever binnen traint vraag dan hier een gratis les aan bij Aerofit Healthclub.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page