top of page
  • merit179

Omega 3 visolie: de krachtpatser onder de supplementen!

Bijgewerkt op: 6 jul. 2023

Vandaag het 1e supplement uit het rijtje DAILY ESSENTIALS:

OMEGA 3 visolie‼️


Binnen de voedingssupplementen is er één specifieke voedingsstof die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt: omega-3 vetzuren. Deze essentiële vetzuren hebben bewezen voordelen voor de gezondheid, en een visoliesupplement is een goede manier om ze aan ons dieet toe te voegen. In deze blog zal ik meer vertellen over omega-3 vetzuren, de voordelen ervan voor onze gezondheid en waarom het suppleren middels visolie een belangrijke overweging kan zijn.


Wat zijn Omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren zijn een type meervoudig onverzadigde vetzuren die van vitaal belang zijn voor ons lichaam. De drie belangrijkste soorten omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA). EPA en DHA worden voornamelijk gevonden in vette vis, terwijl ALA voorkomt in plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad en walnoten.


De Voordelen van Omega-3 Vetzuren

Omega-3 vetzuren spelen een cruciale rol in het handhaven van een goede gezondheid. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zijn belangrijk voor de normale functie van de hersenen, het hart, de ogen en andere lichaamssystemen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van omega-3 vetzuren:

  1. Hartgezondheid: Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van het risico op hartziekten. Ze helpen de bloeddruk te verlagen, triglycerideniveaus te verlagen en het risico op hartritmestoornissen te verminderen.

  2. Hersenfunctie: DHA, een van de belangrijkste omega-3 vetzuren, is essentieel voor een gezonde hersenontwikkeling en cognitieve functie bij zowel kinderen als volwassenen. Het kan helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en stemming.

  3. Ontstekingsremmende eigenschappen: Omega-3 vetzuren hebben krachtige ontstekingsremmende effecten in het lichaam. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten, wat voordelig kan zijn voor mensen met artritis en andere inflammatoire aandoeningen.

  4. Ooggezondheid: DHA is ook een belangrijk structureel onderdeel van het netvlies in onze ogen. Voldoende inname van omega-3 vetzuren kan helpen bij het behoud van een gezond gezichtsvermogen.

Waar zitten omega's in? En krijg jij er voldoende van binnen?

De Gezondheidsraad adviseert om ten minste één portie vette vis per week te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 200 mg visvetzuren per dag.

Helaas halen de meeste Nederlanders deze aanbevolen hoeveelheid niet. Hierdoor is de kans best groot dat ook jij een tekort aan omega 3 hebt. Dat komt overigens niet alleen omdat je te weinig van deze vetzuren uit je voeding haalt, maar ook omdat je teveel omega 6 binnenkrijgt. Omega 6 is een andere groep vetzuren die vooral veel voorkomt in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, katoenzaadolie en sojaolie en vaak is toegevoegd aan sterk bewerkte voeding. Tegenwoordig consumeren we in verhouding veel meer omega 6 dan omega 3 vetzuren, wat zorgt voor een disbalans en de nodige problemen. Een overschot aan omega 6 verhindert een goede opname van omega 3 en bevordert daarnaast laaggradige ontstekingen in het lichaam. Zorg er daarom niet alleen voor dat je meer vette vis gaat eten, maar ook dat je minder producten met plantaardige oliën gebruikt. Dit kan je controleren op de ingrediënten lijst van producten. Als je veel onbewerkte, natuurlijke voeding eet en weinig of niet met pakjes en zakjes kookt, zal er niet snel een disbalans zijn tussen omega 3 en omega 6 vetzuren.
Wanneer is suppleren verstandig?

Ben je niet zo’n liefhebber van vette vis of vind je het lastig om in te schatten hoeveel omega 3 je nu precies binnenkrijgt? Dan is een omega 3 supplement aan te bevelen. Dit doe je het beste in de vorm van vloeibare zeer geconcentreerde visolie. Veel mensen suppleren nog capsules, maar de meeste capsules bevatten opvulmiddelen en daarnaast heb je in verhouding tot de vloeibare variant een veelvoud aan capsules nodig tov 1 a 2 eetlepels van een vloeibare olie.

Wil jij geen concessies doen aan je gezondheid en wil je een goede kwaliteit en goed opneembaar omega 3 supplement kopen? Ga dan voor de vloeibare Omega 3 visolie van Fundamentals. Deze kun je bij mij bestellen, lemon of orange of een combinatie van beide. Met deze supplementen krijg jij elke dag op een makkelijke manier de essentiële vetzuren binnen om je lichaam en brein optimaal te laten functioneren.


Wanneer je de omega 3 samen met de andere daily essentials in het basispakket aanschaft krijg je een fijne korting én een gratis shakebeker.


Vragen? Meer info? Bestellen? Stuur me een berichtje!


Liefs, Merit

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page