top of page
  • merit179

Superlekkere eiwitrijke quiche met heel veel groenten en weinig calorieën!

Bijgewerkt op: 27 mei 2020


Heb je moeite om een maaltijd op tafel te zetten die zowel vullend, lekker, eiwitrijk als laag in calorieën is, zoek dan niet verder want hier is het ultieme recept!


INGREDIENTEN

200 gr broccoli 200 gr groene aspergetips 50 gr verse spinazie 120 gram vloeibaar eiwit 2 eieren 400 gr hüttenkäse 100 gr gerookte ham 75 gr zachte geitenkaas


BEREIDING

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden en vet een bakvorm in met olie of bakspray of gebruik bakpapier. Maak de broccoli en asperges schoon en kook beetgaar. Doe vervolgens de eieren, het eiwit en de hüttenkäse in de blender met een beetje peper en zout en meng dit goed door elkaar. Verdeel de broccoli, asperges, spinazie en plakjes ham over de bodem van je bakblik. Giet het ei/huttenkase mengsel over de groenten in de bakvorm en verdeel de geitenkaas over de taart. Bak de quiche af in ongeveer 60 minuten. Warm is de taart het lekkerste, maar je kunt hem ook goed koud eten als lunch de volgende dag. Ik had aan een kwart taart ruim voldoende met een beetje salade erbij, maar zelfs als je de helft opeet is het qua calorieën nog goed te doen.

VOEDINGSWAARDE

Macro’s voor 1/4e quiche: Kcal 268 Koolhydraten 5 gram Eiwitten 29 gram Vetten 14 gram Vezels 2 gram


Laat je me weten als je hem hebt gemaakt? Of tag me op social met het resultaat! Ik ben erg benieuwd...


Ciao, Merit

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page