top of page
  • merit179

Back to the GYM!

“Ready, set, GO!” We mogen weer naar de sportschool :-))


Train nu jouw coronakilo’s eraf! Behaal alleen, samen met je buddy of met een klein groepje gelijkgestemden tot 5 kilo gewichtsverlies en 7 centimeter buikomvang in slechts 10 dagen met behulp van het wetenschappelijk bewezen Sportvasten programma!


“Trainingskuur van 10 dagen”

Sportvasten is een trainingsprogramma van 10 dagen waarin je een switch gaat maken van suiker- naar vetverbranding. Het is een pittig avontuur maar zeker de moeite waard! Dit zijn de resultaten die je kan verwachten:

  • Meer energie

  • Afvallen en met name minder buikvet

  • Conditieverbetering

  • Sterkere mindset

  • Afgekickt van je suikerverslaving“Make the Switch” to a healthy lifestyle

Sportvasten is niet voor heel even; het is een echte lifestyle changer en werkt veel langer door dan die 10 dagen. Na de kuur zit je in de positieve spiraal en gaat alles een stuk makkelijker. Je hebt meer energie, je zit weer helemaal in het sport ritme, je suikerbehoefte is sterk afgenomen en je bent gemotiveerd om je behaalde resultaat te behouden.


Tijdens de 10 dagen ga je eerst 3 dagen je voeding afbouwen, daarna zijn er 3 sapvastendagen. Vervolgens ga je weer in 4 dagen geleidelijk je voeding opbouwen.

Tijdens de 10 dagen doe je elke dag een high intensity of cardio work-out van 20-30 minuten.

Alle benodigde supplementen zitten in het pakket en zorgen ervoor dat je geen tekorten, geen extreme honger en geen spierafbraak krijgt. Je krijg een persoonlijk protocol dat ik voor jou ga maken. Ook krijg je een ‘Keep the Switch’ protocol voor na de 10 dagen zodat je je resultaat kan behouden.

Voordat je start leg ik alles uit tijdens een intake, zodat je precies weet wat je kan verwachten en waar je rekening mee moet houden. Tijdens de kuur hebben we dagelijks contact via app en indien nodig kan je me uiteraard ook telefonisch bereiken.


Leven als een oermens

Vasten klinkt voor sommige mensen best heftig. Is dat wel gezond? Kan ik het wel? Er zijn echter ontzettend veel onderzoeken die aantonen dat vasten juist erg gezond is. In de Ayurvedische geneeskunde wordt het bijvoorbeeld al duizenden jaren gedaan, maar ook in de reguliere geneeskunde in Duitsland is vasten heel normaal. Ook in Nederland hoor je het steeds vaker. Wij leven in een “abnormale” wereld waar eten in overvloed is. We hebben een koelkast en voorraadkast in huis en de supermarkt of tankstation waar we snel iets kunnen kopen, is om de hoek. Vroeger bij de oermens was dat wel anders. Zij moesten eerst voeding zoeken en bereiden (bewegen) voordat ze konden eten. Het lichaam schakelde automatisch over naar vetverbranding. De meeste mensen in Nederland en andere welvarende landen eten te vaak, teveel en teveel snelle suikers en sterk bewerkte koolhydraten, waardoor wij automatisch in de suikerverbranding staan. Het gevolg hiervan is een sterk schommelend energie-niveau (denk aan de after-lunch dipjes), trillerig of chagrijnig zijn als je te laat eet, een constante suikerbehoefte, chronische vermoeidheid en overgewicht.

Als je met het sportvasten programma bent geswitcht van suiker- naar vetverbranding heb je een constante stroom energie en heb je ook veel meer energie! Je verliest buikvet en gewicht, je conditie verbetert aanzienlijk waardoor sporten veel makkelijker gaat en last but not least kan je veel makkelijker zoetigheid laten staan. Klinkt dat niet als muziek in je oren? :-)