top of page
  • merit179

Het belang van VITAMINE D3, de zonvitamine!

En waarom suppleren in de meeste gevallen zinvol is.

Eén voedingsstof die de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen, is vitamine D3. Hoewel het vaak wordt aangeduid als de 'zonvitamine' omdat ons lichaam het onder invloed van zonlicht kan aanmaken, is vitamine D3 eigenlijk een hormoon dat tal van essentiële functies in het lichaam ondersteunt. Helaas krijgt een groot deel van de bevolking niet voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnen, wat suppletie tot een aantrekkelijke optie maakt. In dit blog ga ik dieper in op de voordelen van het suppleren van vitamine D3.

  1. Gezonde botten en tanden: Vitamine D3 speelt een cruciale rol bij de opname van calcium en fosfor, twee mineralen die essentieel zijn voor de ontwikkeling en het onderhoud van sterke botten en tanden. Een voldoende niveau van vitamine D3 kan het risico op osteoporose en tandbederf verminderen, vooral bij oudere volwassenen.

  2. Versterkt immuunsysteem: Een goed functionerend immuunsysteem is van essentieel belang voor het bestrijden van infecties en ziekten. Vitamine D3 speelt een rol bij het stimuleren van het immuunsysteem, wat kan helpen om verkoudheden, griep en andere infecties te voorkomen. Bovendien wordt onderzoek ook steeds meer geassocieerd tussen een voldoende vitamine D3-niveau en een verlaagd risico op auto-immuunziekten.

  3. Positieve invloed op stemming en mentale gezondheid: Er zijn aanwijzingen dat vitamine D3 een rol kan spelen in het bevorderen van een goede stemming en het verminderen van het risico op depressie. Hoewel het verband complex is en er meer onderzoek nodig is, hebben studies een verband aangetoond tussen een laag vitamine D3-gehalte en een verhoogd risico op depressieve symptomen.

  4. Ondersteuning van cardiovasculaire gezondheid: Vitamine D3 speelt een rol bij het handhaven van een gezonde bloeddruk en het bevorderen van een gezond hart- en vaatstelsel. Het kan ook helpen bij het reguleren van ontstekingen, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart.

  5. Regulatie van bloedsuikerspiegel: Studies hebben aangetoond dat vitamine D3 een rol kan spelen bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid, wat van belang is voor het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit kan nuttig zijn voor mensen met diabetes type 2 of mensen die risico lopen op het ontwikkelen van diabetes.

  6. Verbeterde spierfunctie: Vitamine D3 kan ook helpen bij het handhaven van een goede spierfunctie. Het kan helpen bij het verminderen van spierzwakte en het verbeteren van de spierkracht, vooral bij oudere volwassenen.

Hoewel vitamine D3 van nature kan worden aangemaakt door blootstelling aan zonlicht, kan het behalen van een optimaal niveau een uitdaging zijn, vooral in gebieden met beperkt zonlicht of voor mensen met een donkere huidskleur. Daarom kan suppletie een waardevolle aanvulling zijn om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgt.


Kortom, vitamine D3-suppletie biedt talloze voordelen voor de gezondheid, variërend van het ondersteunen van sterke botten tot het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezond hart. Met een goede dosering en passend advies, kan het toevoegen van vitamine D3 aan je dagelijkse routine een slimme stap zijn naar een betere gezondheid en welzijn.

De vitamine D van Fundamentals is gemaakt van de beter opneembare vorm (cholecalciferol) in een dosering van 25 mcg (1000 IE).

Deze dosering Vitamine D3 is geschikt voor de meeste gebruikers. Voor sommige personen met een groot tekort of op aanraden van de arts kunnen zoals eerder aangegeven doseringen van 125 mcg (5000 IE) worden toegepast. De dosering Vitamine D3 van Fundamentals is dus perfect te doseren.

Je kan deze vitamine D3 bij mij kopen of via de website van Overload Worldwide. Ook zit de vitamine D3 bij mij in het pakket Daily essentials. Op dit pakket krijg je een fijne korting en een gratis shakebeker.


Vragen? Meer info? Bestellen? Stuur me een berichtje!


Liefs,

Merit

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page