top of page
  • merit179

Vegan protein banana pancakes 🍌🥞

Begin de dag goed met deze heerlijke eiwitrijke bananenpannenkoekjes! Pannenkoeken worden vaak gemaakt van dierlijke zuivel en eieren maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook hele lekkere pannenkoeken maken op basis van plantaardige zuivel en banaan of verschillende meelsoorten. Deze variant is dan ook gemaakt van 100% plantaardige producten en havermout. Ga jij ze ook eens proberen?

Ingrediënten (1 portie / 4 mini’s):

  • 30 gram fijne havermout (eventueel vermalen tot meel)

  • 1 medium banaan (ca 100 gram)

  • 7 gram lijnzaad

  • 1 schep (ca 25 gram) plantaardig eiwitpoeder (ik gebruik hiervoor Protein vanille van Orangefit*)

  • 120 ml plantaardige zuivel bv soja-, haver-, amandel- of rijstdrink (ik gebruikte voor dit recept rijstdrink)

  • Plantaardige boter of olie (ik gebruik hiervoor Vioblock boter van Violife)


Topping (optioneel):

100 gram ongezoete soja yoghurt of kwark (ik gebruikte hier Alpro soja yoghurt naturel)

walnoten

pompoenpitten

rozijnen

blauwe bessen


Bereiding:

Prak de banaan samen met de havermout. Roer er daarna de lijnzaad en eiwitpoeder doorheen. Maak er tenslotte een vloeibare massa van door de plantaardige melk er in gedeeltes doorheen te roeren. Het moet een stevig, niet al te dun beslag blijven. Merk je dat het te dun is voeg dan nog iets havermout toe, is het te dik voeg dan nog wat vocht toe.

Verhit de boter of olie in een grote koekenpan en schep met een jus- of ijslepel 4 ‘hoopjes’ beslag in de pan. Ze mogen dik blijven en niet teveel uitlopen. Laat de pannenkoekjes ca 3 minuten op zacht/medium vuur bakken tot de bovenkant volledig droog is. Keer ze dan voorzichtig met een spatel om en bak nog voor ca 2 minuten.

Top de pancakes naar eigen smaak, bijvoorbeeld zoals hierboven aangegeven met yoghurt, walnoten, pompoenpitten, rozijnen en blauwe bessen.


* Een populair eiwitsupplement dat veel gebruikt wordt door sporters en door velen gezien wordt als het beste eiwitsupplement op de markt is whey-eiwit. Whey (of wei) komt uit de zuivelindustrie en is een restproduct dat overblijft bij de productie van kaas. Dit restproduct is (mede door goede marketing) in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het best verkochte en meest gebruikte eiwitsupplement in de fitnessindustrie. Hoewel whey eiwit bij sommige mensen snel wordt opgenomen door het lichaam, bevat het wel lactose (melksuiker) waar een groot deel (75%) van de wereldwijde bevolking intolerant voor is. Mensen met een (lichte) intolerantie kunnen whey eiwit daarom niet goed verdragen en het wordt dan ook minder goed opgenomen door het lichaam. Winderigheid, huiduitslag en opgeblazen gevoel zijn hierbij vaak het gevolg. Steeds meer mensen vermijden daarom zuivelproducten en zullen dus op zoek moeten naar een vervanger voor whey eiwit. Kan je dus niet goed tegen lactose of neem je uit ethische redenen liever geen dierlijke eiwitten? Dan is erwten-eiwit een prima vervanger voor whey eiwitten. Erwten-eiwit heeft een vergelijkbare spieropbouwende werking en steeds meer professionele atleten herstellen na hun training met

plantaardige eiwitten waarbij het vaakst wordt gekozen voor erwten-eiwit.

Protein van Orangefit is een 100% plantaardig eiwitpoeder, gemaakt van hoogwaardige erwten- eiwitten. Protein kent een compleet aminozuurprofiel en is de ideale keuze voor iedereen die op een verantwoorde wijze bouwt aan een fit en gezond lichaam.


Alle producten van Orangefit zijn vanaf deze week bij mij (locatie Aerofit Healthclub) te koop. Alleen deze week (22 t/m 28 november) geldt voor alle producten 10% introductiekorting!Liefs,

Mérit

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page